۸۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید می شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید می شود، گفت: هدف‌گذاری ما این است که تا پایان برنامه هفتم توسعه، این میزان به ۹۰ درصد برسد.
۸۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید می شود

به گزارش پایگاه خبری بازتاب تبریز، محمدابراهیم حسن‌نژاد، روز چهارشنبه همزمان با هفته دولت در مراسم بهره‌برداری از پروژه پرورش گاو شیری و کلنگ‌زنی فاز دوم گاوداری یک شرکت کشت و صنعت در آذربایجان‌شرقی افزود: سالانه بیش از ۹۲۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود.

وی با بیان اینکه در تولید مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات خودکفا هستیم، اظهار کرد: سالانه ۱۲.۸ میلیون تن شیر در کشور تولید و بیش از ۲.۵ میلیون تن فرآورده‌های لبنی صادر می شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به جایگاه مهم مجموعه‌های بنیاد مستضعفان در سراسر کشور در حوزه تولید فرآورده‌های دامی، گفت: این مجموعه‌ها نقش اساسی در تولید، به‌ویژه تولید شیر دارند و در بسیاری از استان‌های مستعد، واحدهای شیری ایجاد کرده‌اند که امروز نقش مؤثری در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کنند.

حسن‌نژاد، با بیان اینکه در زمان کنونی تمامی فرآورده‌های لبنی مورد نیاز مردم در داخل تأمین می‌ شود، ادامه داد: در گذشته در همه محصولات لبنی وابستگی داشتیم، امروز نه تنها خودکفا شده‌ایم بلکه توان صادرات را هم به دست آورده‌ایم.

وی یادآور شد: در اوایل انقلاب، جهاد سازندگی با جمع‌آوری شیر در روستاها و ایجاد مراکز جمع‌آوری شیر، به صنایع تازه‌ تاسیس کمک کرد و به‌ مرور در تولید پنیر و سایر لبنیات خودکفا شدیم و سه سال پیش نیز در تولید کره به خودکفایی رسیدیم و امروز صادرکننده آن هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه واحدهای گاو شیری کشور رکوردهای قابل‌توجهی در تولید شیر ثبت کرده‌اند، گفت: بسیاری از واحدهای دامی ایران امروز حتی از کشورهای اروپایی، که منشأ نژاد هلشتاین محسوب می‌شوند، پیشی گرفته‌اند.

حسن نژاد، افزود: این موفقیت‌ها با تلاش بخش خصوصی و هدایت مرکز اصلاح نژاد کشور به دست آمده و روند صعودی آن همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به سیاست‌های آینده وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: سیاست ما تثبیت تولید شیر و هدایت بخشی از ظرفیت‌ها به سمت تولید گوشت قرمز است.

حسن نژاد، با اشاره به ظرفیت‌های بالای منطقه برای تولید علوفه افزود: اقدامات انجام شده در مجموعه‌ کشت و صنعت و دامپروری دشت آذرنگین، این مجموعه را به یکی از واحدهای پیشرو کشور در رعایت الزامات زیست‌محیطی تبدیل کرده و می‌تواند الگویی برای دیگر واحدهای مشابه باشد.

 

مجتنع های تولید شیر علاوه بر تقویت امنیت غذایی، سهم استان را در ارزش افزوده اقتصادی افزایش می دهد

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم، بر نقش مجتمع‌های شیر در تکمیل زنجیره تولید و ارتقای امنیت غذایی استان تاکید کرد و گفت: این مجتمع ها سهم بسزایی در افزایش ارزش افزوده اقتصادی استان ایفا می کند.

بهرام سرمست، با اشاره به ظرفیت‌های آذربایجان شرقی در صنعت غذا، افزود: ۵۵ درصد شیرینی و شکلات کشور در این استان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در حوزه صنایع غذایی پیشتاز است، اظهار کرد: به همین دلیل وجود واحدهایی همچون کشت و صنعت و دامپروری دشت آذرنگین ضروری است تا زنجیره تولید به صورت کامل محقق شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی یکی از دغدغه‌های اصلی توسعه واحدهای تولیدی را مصرف آب عنوان کرد و گفت: باید از هر قطره آب به‌درستی استفاده کنیم و مانع هدررفت آن شویم.

سرمست، ادامه داد: بهره‌گیری از واردات نهاده‌های دامی می‌تواند به نوعی واردات آب مجازی باشد و ما را از کشت محصولات آب‌بر بی‌نیاز کند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری می‌تواند بهره‌وری منابع آبی محدود استان را افزایش دهد، یادآور شد: رعایت الزامات زیست‌محیطی در کنار تولید شیر و تأمین امنیت غذایی ضروری است.

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در مجموعه آذرنگین اقدامات مناسبی در زمینه مدیریت کود، فاضلاب و آب‌های روان صورت گرفته که نشان‌دهنده توجه این واحد به مسئولیت‌های زیست‌محیطی است.

سرمست افزود: اشتغالزایی با رویکرد جذب نیروهای بومی از دیگر اولویت‌هاست که علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، به تحقق مسئولیت‌های اجتماعی نیز کمک می‌کند.

امروز واحد پرورش گاو شیری به ظرفیت ۶ هزار راس و تولید سالیانه ۶۲ هزار تن شیر و با سرمایه گذاری هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۲۰ نفر بهره برداری شد.

لینک کوتاه خبر:

http://baztabtabriz.ir/?p=16828

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نوزده + 17 =

  • جدیدترین
  • داغ ترین ها
  • پربازدیدترین ها