مشکل ناتراژی انرژی در کشور با پروژه LNG ایرانی حل می‌شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از توقف پروژه‌ی LNG ایرانی از سال ۱۳۹۲ با وجود سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری، گفت: این پروژه درحالی متوقف شده است که در صورت اجرا و تکمیل آن، مشکل ناترازی انرژی در کشور حل خواهد شد. در حال حاضر قَطر ۷۰ میلیون LNG صادر می‌کند ولی LNG ما روی زمین مانده و با این شرایط احتمال مازوت‌سوزی زیاد می‌شود.
به گزارش بازتاب تبریز، روح الله متفکرآزاد نماینده‌ مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی امروز در سلسله نشست‌های تشکل جامعه‌ اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز تحت عنوان «دانشجوی مطالبه‌گر در گام دوم انقلاب»، نشست تخصصی همراه با پرسش و پاسخ دانشجویی با موضوع «ناترازی انرژی در استان» در دانشگاه تبریز با اشاره به سخنان خود در نشست ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در خصوص احداث فاز دوم نیروگاه حرارتی تبریز اظهار کرد: اخیرا نامه‌ای توسط نمایندگان تبریز در خصوص بحث اعطاء زمین برای فاز دوم نیروگاه حرارتی تبریز به وزیر نیرو ارسال شد و خوشبختانه وزیر نیز دستورات لازم را داده است.متفکرآزاد تاکید کرد: براساس برنامه‌ی هفتم توسعه و رشد اقتصادی ۸ درصدی پیش‌بینی‌شده باید حدود ۲۰ هزار مگاوات برق تولید کنیم ولی باتوجه به شرایط فعلی، بیش از این میزان لازم است؛ از طرفی میزان گاز استخراج شده‌ فعلی توان کافی را برای استفاده در نیروگاه‌ها ندارد و درصورت ادامه‌ی روند فعلی، نه تنها صنایع و نیروگاه‌ها از گاز بی بهره می‌شوند، بلکه تا پنج سال آینده، گاز موجود تنها برای مصارف خانگی و تجاری کافی خواهد بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از توقف پروژه‌ی ال ان جی ایرانی از سال ۱۳۹۲ با وجود سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری، یادآور شد: این پروژه درحالی متوقف شده است که در صورت اجرا و تکمیل آن، مشکل ناتراژی انرژی در کشور حل خواهد شد. در حال حاضر قَطر ۷۰ میلیون ال ان جی صادر می‌کند ولی ال ان جی ما روی زمین مانده و با این شرایط احتمال مازوت‌سوزی زیاد می‌شود.وی ادامه داد: البته ۱۷ مهرماه سالجاری نامه‌ای به شرکت ملی گاز نوشته و تاکید کردیم که تنها در زمان ضرورت، مازوت‌سوزی انجام شود. هرچند ما پیگیر مازوت‌سوزی سیف و کاهش میزان گوگرد مازوت‌سوزی هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیان توانایی انجام این کار را دارند.

تمرکز ما در مجلس برروی تولید برق هسته‌ای است

متفکر آزاد با انتقاد از کسانی که در گذشته مخالف پیشرفت ایران هسته‌ای بودند، گفت: تمرکز ما در مجلس برروی تولید برق هسته‌ای است و بهتر است کسانی در گذشته مخالف انرژی هسته‌ای بودند، امروز پاسخگوی آن صحبت‌های احساسی خود باشند. البته ما خوشحالیم که یکی از نیروهای اصلی و تاثیرگذار دولت شهید رئیسی یعنی دکتر اسلامی در سمت خود ابقاء شد و من امیدوارم همانند کشور پاکستان که مسئول سازمان انرژی اتمی این کشور سالیان سال است که با وجود تغییرات مختلف دولت‌ها، در سمت خود باقی مانده و نتیجه‌ی این کار از پاکستان یک کشور هسته‌ای ساخته است، امیدواریم دکتر اسلامی نیز به دور از سیاست و سایر مسائل، در سمت خود باقی بماند و اقدامات موفق خود را ادامه دهد.

تولید 1000 مگاوات برق هسته‌ای

وی ادامه داد: در حال حاضر یک هزار مگاوات برق هسته‌ای تولید می‌شود که در برنامه هفتم توسعه ۳ هزار مگاوات پیش‌بینی شده است.نماینده‌ مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در خصوص تولید برق سولار نیز گفت: برق سولار نیز که یک موضوع حائز اهمیت است، اکنون تولید و وارد می‌شود و بخش خصوصی متعهد شده تا حدود ۲۰ هزار مگاوات برق سولار را تامین کند که اتفاق بسیار خوبی است.

برنامه وزارت نفت در بحث فلرینگ برای جلوگیری از اتلاف گاز

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان حاضر در این نشست در ارتباط با بحث فلرینگ نیز اظهار کرد: فلرینگ یکی از موضوعات مهم در بحث جلوگیری از اتلاف گاز است و در حال حاضر وزارت نفت برنامه‌ای را در این خصوص طراحی کرده که امیدواریم خبرهای خوبی را بشنویم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جابجایی منابع مصرف برق و گاز در تابستان و زمستان هیچ تاثیری در حل مشکل ناترازی انرژی نداشته و تنها مسیر غیرقابل اجتناب افزایش تولید و مدیریت مصرف است، گفت: آنچه که در برنامه‌ی هفتم توسعه تکلیف شده، حدود ۲.۸ درصد بحث توسعه مربوط به امر بهره‌وری است و ما برخلاف تصور بعضی افراد که راه حل صرفه‌جویی مصرف سوخت را افزایش قیمت حامل‌های انرژی می‌دانند، یک بسته‌ای را پیشنهاد داده‌ایم که در حال بررسی این بسته هستیم. البته ممکن است ایراداتی داشته باشد که قطعا قابل چکش‌کاری است.
گزارش فارس حاکی است، مایع‌سازی گاز طبیعی ایران یا ایران ال‌ان‌جی که با نام مایع‌سازی گاز طبیعی شرکت ملی نفت ایران NIOC LNG نیز شناخته می‌شود، یک کارخانه ال‌ان‌جی در بندر تمبک، تقریباً ۵۰ کیلومتر (۳۱ مایل) شمال بندر عسلویه و ۱۵ کیلومتر (۹٫۳ مایل) جنوب شرقی شهرستان کنگان، ایران است.«شهریور ۹۲ یعنی چند روز پس از روی کار آمدن دولت جدید، با دستور شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت، ساخت تنها پروژه ال‌ان‌جی ایران تا اطلاع ثانوی تعلیق شد. این در حالی بود که فاز نخست نخستین کارخانه تولید ال‌ان‌جی ایران شامل نیروگاه ۱۱۰۰ مگاواتی، مخازن ذخیره‌سازی ال‌ان‌جی و ال‌پی‌جی و اسکله دریا و فراساحلی آماده راه‌اندازی شده بود.»

لینک کوتاه خبر:

http://baztabtabriz.ir/?p=10524

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نوزده + شش =

  • جدیدترین
  • داغ ترین ها
  • پربازدیدترین ها