مقابله با خشکسالی در آذربایجان شرقی با فناوری‌های نوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: برای جلوگیری از کاهش تولید گندم به دلیل شرایط نامناسب اقلیمی، اقدامات قابل توجهی برای مقابله با خشکسالی در سطح استان انجام شده است.
مقابله با خشکسالی در آذربایجان شرقی با فناوری‌های نوین

به گزارش پایگاه خبری بازتاب، شهرام شفیعی در جلسه ستاد زراعت استان آذربایجان شرقی که با حضور مجید آنجفی معاون وزیر در امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیئت همراه، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ، معاونین و مدیران ستادی، ادارات کل و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های آذربایجان شرقی برگزار شد، گفت: از جمله اقدامات برای مقابله با خشکسالی به شیوه‌های نوین، می‌توان به تشکیل دفتر مشترک بین دانشگاه تبریز و سازمان جهاد کشاورزی اشاره کرد که کارگروه های آن درصدد هستند تا با بهره‌گیری از دانش و فناوری‌های جدید بهره‌وری تولید را افزایش داده و راهکارهای مناسب برای حل مسائل بیابند.

وی با اشاره به شرایط سخت سال زراعی جاری، از کاهش شدید بارندگی در پاییز و زمستان خبر داد و افزود: در پاییز شاهد کاهش چشمگیر ۷۳ درصدی بارندگی بودیم و این وضعیت در زمستان نیز ادامه یافت که منجر به کاهش جدی ذخایر سدهای استان شده است.

وی ادامه داد: بیشترین سهم در تولیدات مربوط به بخش زراعی با ۲.۸۳ میلیون تن بوده است. همچنین بخش باغی نیز با تولید ۱.۱ میلیون تن نقش مهمی در تأمین محصولات کشاورزی استان ایفا کرده است.

شفیعی با اشاره به کاهش ذخیره سد علویان، اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای برداشت ۴۲ میلیون مترمکعب آب از این سد داشتیم، اما اکنون تنها ۱۹ میلیون مترمکعب در دسترس است. وضعیت سد ستارخان و دیگر سدهای استان نیز مشابه است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته تولید گندم آذربایجان شرقی به ۸۰۰ هزار تن ‌رسید که ۶۰۳ هزار تن آن خریداری شد، اما امسال با توجه به شرایط نامناسب اقلیمی، کاهش تولید محتمل است.

وی در پایان تأکید کرد: با همکاری نهادهای علمی و اجرایی، تلاش خواهیم کرد تا بخشی از خسارات ناشی از خشکسالی را جبران کنیم و پایداری تولید در استان را حفظ کنیم. همچنین کود مورد نیاز برای سال زراعی جاری تأمین شده و پیگیری‌های لازم برای حل مشکل بیمه محصولات کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارد.

در ادامه جلسه، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: با وجود چالش‌هایی نظیر خشکسالی و محدودیت منابع آبی، کشاورزان استان با تلاش و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فنی توانسته‌اند تولید مناسبی را رقم بزنند. تداوم این روند نیازمند حمایت بیشتر، توسعه فناوری‌های نوین، صرفه‌جویی در منابع آبی و تقویت زیرساخت‌های کشاورزی است.

صادق نادری‌صومعه با اشاره به برخی چالش‌های مهم در حوزه کشاورزی استان گفت: یکی از مشکلات اساسی، تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان است. آذربایجان شرقی جزو آخرین استان‌های برداشت‌کننده محسوب می‌شود، در نتیجه منابع مالی تخصیص‌یافته تا آن زمان یا مصرف شده‌اند یا اولویت پایین‌تری پیدا می‌کنند و پرداخت به کشاورزان استان با تأخیر انجام می‌گیرد.

وی در ادامه، راهکارهای پیشنهادی برای حل این مشکلات را چنین عنوان کرد: پیگیری مطالبات کشاورزان گندم‌کار در استان‌های سردسیر، تخصیص کودهای پاییزه از تیرماه طبق دستورالعمل مؤسسه تحقیقات، تأمین به‌موقع کودهای فسفاته و پتاسه برای مصرف پاییزه و تخصیص کود سرک بهاره در بهمن ماه به استان از جمله آنهاست.

وی همچنین درباره مسائل و مشکلات محصول کلزا گفت: کیفیت نامرغوب بذور در کشور، یکی از موانع اصلی توسعه کشت کلزا است. از سوی دیگر، محدودیت منابع آبی که در سال‌های آتی شدت خواهد گرفت، منجر به کاهش سطح کشت و تولید خواهد شد.

به گزارش بازتاب به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، نادری با اشاره به نتایج پایش‌های اخیر در سطح شهرستان‌ها افزود: عواملی همچون خشکسالی، سرمازدگی و تغییرات متناوب دمایی باعث عدم توازن در مراحل رشد فنولوژیکی محصول شده که این مسئله کاهش عملکرد در مزارع قابل برداشت را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:

http://baztabtabriz.ir/?p=13772

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نه + 1 =

  • جدیدترین
  • داغ ترین ها
  • پربازدیدترین ها