به گزارش بازتاب تبریز، بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی امروز در بازدید مجمع نمایندگان استان و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان شرقی از آزاد راه تبریز- بازرگان اظهار کرد: فاز نخست آزادراه تبریز بازرگان آماده افتتاح است.
استاندار آذربایجان شرقی در این بازدید گفت: پیمانکار طرح به رغم مشکلات موجود، به قول خود برای تکمیل پروژه عمل کرده و برای ادامه آن نیازمند حمایت است.
استاندار آذربایجان شرقی از آزادراه تبریز- صوفیان به عنوان یکی از طرحهای مهم راه سازی استان یاد کرد که با بهره برداری از آن حجم ترافیک جاده قدیم تبریز – صوفیان در آخر هفته و ایام تعطیل به شکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
پروژه ای که تمام شده، یک روز هم نباید معطل شود
رضا رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اگر پیمانکاران نباشند پروژه های عمرانی انجام نخواهد شد و پروژه هایی که در کشور اجرا می شود، مایه مباهات جامعه مهندسان کشور است.
وی با بیان اینکه از لحاظ دانش مهندسی شرایط خوبی در کشور داریم، افزود: این سرمایه وقتی در کشور وجود دارد باید مورد حمایت قرار گیرد تا موجب دلسردی آنها نشود.
رضایی با تاکید بر اینکه پروژه ای که تمام شده، یک روز هم نباید معطل شود، گفت: از وزیر راه پیگیری خواهم کرد نامه عوارض این آزادراه را سریعتر ابلاغ کند.گزارش فارس حاکی است، طول آزادراه تبریز- صوفیان- به عنوان قطعه اول آزادراه تبریزـ بازرگان ۲۴ کیلومتر بوده و آماده افتتاح است.
فاز دوم آزادراه تبریز – بازرگان از کیلومتر ۳۷ تا ۴۶ جاده صوفیان- مرند تعریف شده است.عمده کارایی آزاد راه را این فاز تکمیل خواهد کرد و ضروری است این فاز نیز به بهره برداری برسد.
آزادراه تبریز- مرند- بازرگان یکی از طرح های مهم راهسازی در کشور به طول ۲۸۰ کیلومتر است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۶ آغاز شد.
اهداف اصلی آن، اتصال مرکز کشور به اروپا از طریق کریدور (دالان) بین المللی شرق به غرب و تکمیل شبکه آزادراهی کشور، ارتقای سطح ایمنی و سلامت عبور و مرور، کاهش تلفات و کاهش زمان سفر و افزایش سرعت انتقال کالا و مسافر، کاهش مصرف سوخت به میزان ۳۰ میلیون لیتر در سال اول بهره برداری، کاهش آلاینده های زیست محیطی، رشد و توسعه بخشهای اقتصادی گردشگری فرهنگی و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم است.
آزادراه تبریز- مرند – بازرگان از مسیرهای پرتردد سفرهای تجاری و تفریحی شمال غرب کشور به شمار می رود که از زمان آغاز عملیات اجرایی آن بیش از ۱۷ سال می گذرد و در این مدت فقط به حدود ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
به گفته کارشناسان تکمیل و بهره برداری از طرح آزاد راه تبریز- مرند- بازرگان موجب کاهش زمان سفر و تلفات جادهای، افزایش ظرفیت مسیر، افزایش سطح کیفیت ترافیک، کاهش تصادفات و افزایش ایمنی، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی زیست محیطی، توسعه شبکه آزادراهی کشور و افزایش سهم ایران در بازار حمل و نقل کالا و مسافر به منطقه قفقاز و ترکیه می شود.
اکنون ۵۵۲ کیلومتر طرح آزادراهی در شمال غرب کشور و مسیر مواصلاتی آذربایجان شرقی در دست اجرا است که شامل آزادراه تبریز – ارومیه به طول ۱۶۲ کیلومتر، آزادراه مراغه – هشترود به طول ۱۱۰ کیلومتر و آزادراه تبریز – مرند- بازرگان است و از کل این مسیرها، ۳۴۷ کیلومتر در حوزه آذربایجان شرقی قرار دارد.
به گفته کارشناسان اقتصادی، آزادراه تبریز -مرند- بازرگان که بخشی از بزرگراه ۲۰ هزار و ۵۵۷ کیلومتری آسیا از توکیو تا بلغارستان به شمار می رود، مسیر اصلی ترانزیت کالا و مسافر با کشور ترکیه، اتحادیه اروپا و منطقه قفقاز است که سالانه گنجایش جابجایی بیش از ۱۵ میلیون تن بار و ۱۰ میلیون مسافر را دارد.
این آزادراه به عنوان بخش مهمی از کریدور (دالان) بین المللی شرقی – غربی کشور از گمرک «دوغارون» در مرز افغانستان آغاز و پس از عبور از تهران به گمرک بازرگان در مرز با ترکیه ختم می شود که بخشی از این مسیر از تهران تا تبریز ساخته شده و در حال بهره برداری است بخشی نیز به طول ۶۴ کیلومتر از غرب تبریز شروع شده و پس از عبور از صوفیان به مرند می رسد.آزادراه تبریز- مرند – بازرگان از محورهای پرتردد سفرهای تجاری و تفریحی منطقه به شمار می رود که اجرای آن موجب کاهش زمان سفر، افزایش ظرفیت تردد جاده ای در این مسیر، افزایش سطح کیفیت ترافیک، کاهش تصادفات و افزایش ایمنی، کاهش مصرف سوخت، توسعه شبکه آزادراهی کشور و افزایش سهم ایران در بازار حمل و نقل کالا و مسافر به منطقه قفقاز و ترکیه می شود.