به گزارش بازتاب تبریز، بهرام سرمست امروز در مراسم افتتاح پروژههای برقرسانی در محل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی با بیان اینکه استان از ظرفیتهای قابلتوجهی در این بخش برخوردار است، اظهار داشت: نیروگاههای بزرگی مانند تبریز، سهند، هریس و صوفیان در صورت فعالیت با ظرفیت کامل، میتوانند بخشی از ناترازی برق را جبران کنند.
وی، شرایط مناسب استان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را یادآور شد و افزود: مناطقی مانند تبریز، مرند، سراب، بناب و شبستر برای سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی بسیار مستعد هستند و در این زمینه مشکلی از نظر تأمین زمین وجود ندارد.
استاندار آذربایجانشرقی، صنایع بزرگی مانند مس سونگون و پتروشیمی تبریز را نیز از دیگر ظرفیتهای استان برشمرد و گفت: علاوه بر مصرف، امکان مشارکت در تولید انرژی را هم دارند.
وی، موقعیت جغرافیایی استان را مزیتی برای تبدیلشدن به هاب صادراتی انرژی دانست و بر نقش مراکز علمی و تحقیقاتی در توسعه این صنعت تأکید کرد.
سرمست در ادامه از افزایش مصرف برق و ناترازی آن نسبت به تولید به عنوان یکی از چالشهای اصلی این حوزه افزود: فرسودگی شبکه توزیع و پستهای برق، عدم سرمایهگذاری کافی در انرژیهای تجدیدپذیر و محدودیتهای ناشی از تحریمها در تأمین تجهیزات و فناوریهای نوین، از دیگر موانع مهم در مسیر توسعه صنعت برق استان هستند.
وی با اشاره به سیاستهای استان برای بهبود وضعیت صنعت برق، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را یکی از اولویتها دانست و گفت: رئیسجمهور اختیارات سایر وزارتخانهها را برای تسهیل صدور مجوزها به وزارت نیرو تفویض کرده که اقدامی بیسابقه است. در این زمینه در استان پیشتاز هستیم و از منابع صندوق توسعه ملی نیز استفاده خواهیم کرد.
سرمست از اختصاص ۸۰۰ میلیون دلار از منابع این صندوق برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان خبر داد و تأکید کرد: اگر بتوانیم این ظرفیت را به کار بگیریم، ظرف دو سال ناترازی انرژی را جبران خواهیم کرد.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه نوسازی و بهینهسازی شبکه برق با فناوریهای نوین، افزایش ظرفیت تولید در نیروگاههای سیکل ترکیبی، ارائه مشوقهای سرمایهگذاری برای بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی را از دیگر راهکارها برای جبران ناترازی انرژی برشمرد.
وی با تأکید بر اهمیت همکاری مردم در مدیریت مصرف، گفت: انتظار داریم مردم همچنان رعایت الگوی مصرف را در دستور کار داشته باشند. بخشی از این مسأله به فرهنگسازی و بخشی دیگر به اقدامات ساختاری مانند احداث خانههای هوشمند برای بهینهسازی مصرف مربوط میشود.
سرمست، تبدیل استان به هاب صادراتی انرژی برق و استفاده از فناوریهای نوین در تولید و ذخیرهسازی برق را از دیگر سیاستهای استان در حوزه انرژی عنوان کرد و متذکر شد: بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و توسعه نیروگاه سهند در دستور کار قرار دارد که بازتوانی نیروگاه تبریز از اولویتهای اصلی استان است و برای تحقق آن از ظرفیت مولدسازی و همکاری همه فعالان صنعت برق بهره خواهیم گرفت.
در این مراسم، استاندار آذربایجانشرقی در ارتباط تصویری با روستای کنگرلو از توابع شهرستان بستانآباد، پروژه برقرسانی به این روستا را افتتاح کرد.
با افتتاح نمادین این پروژه، بهرهبرداری از ۲۴ پروژه برقرسانی صنعت برق آذربایجانشرقی با اعتباری بالغ بر ۲۱۲۰ میلیارد تومان آغاز شد.