به گزارش بازتاب تبریز، این پرواز که مدت زمان آن تنها ۳۰ دقیقه است، به توسعه گردشگری و حمل ونقل هوایی در جزایر کیش و قشم کمک خواهد کرد و بهعنوان یک گام موثر برای توسعه حمل و نقل هوایی و گردشگری میان جزایر به شمار میآید.
تاکسی هوایی بهعنوان یک خدمت نوین، مسافرتهای سریع و امن را بین جزایر خلیجفارس شامل کیش، قشم، هندورابی و بوموسی فراهم خواهد کرد؛ این پروژه میتواند نقشی کلیدی در افزایش جذب گردشگر و تسهیل رفتوآمد ساکنان و مسافران ایفا کند.
«ایر تاکسی، میتواند با حداقل ظرفیت ممکن یعنی چیزی در حدود ظرفیت یک تاکسی یا اتوبوس معمولی، در مسیرهای کوتاه جابهجا شود؛ هواپیمای معمولی موجود در ناوگان هوایی کشور بهدلیل وجود برخی محدودیتها در هر فرودگاهی امکان نشست و برخاست ندارند، اما تاکسیهای هوایی با ابعاد و وزن کم و قابلیت کنترل بالا میتواند در بسیاری از فرودگاههای کوچک نشست و برخاست کند.»
تفاهمنامهای برای راهاندازی ایرتاکسی؛ تاکسی هوایی یک نیاز در جزایر خلیجفارس
باتوجه به شرایط جغرافیایی راهبردی و تعداد فرودگاههای موجود در هرمزگان و همچنین در راستای توسعه خدمات هوانوردی در سطح شهرها و جزیرههای ۱۴گانه خلیجفارس، راهاندازی ایرتاکسی یا همان تاکسی هوایی در این استان، احساس میشد که در سال ۱۳۹۹ مدیرعامل وقت سازمان هواپیمایی کشوری دستور صدور مجوز و راهاندازی پروازهای سبک و فوق سبک و ایرتاکسی در این استان را صادر کرد.
آذرماه پارسال بود که قرارداد راهاندازی نخستین تاکسی هوایی بین جزایر کیش، قشم، هندرورابی و بوموسی نیز با هدف همکاری ملی در حوزه های هوایی و فناوری و با محوریت همکاریهای اجرایی علمی، تحقیقاتی و صنعتی و همکاری ملی در حوزههای هوایی و فناوری، میان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و منطقه آزاد کیش به امضا رسید که در فروردین ماه ۱۴۰۴ شاهد راهاندازی آن هستیم.
قرارداد راهاندازی نخستین تاکسی هوایی بین جزایر کیش، قشم، هندرورابی و بوموسی آذرماه پارسال به امضا رسید.راهاندازی تاکسی هوایی بین جزایر کیش، قشم، هندورابی و بوموسی وهمچنین بهرهبرداری از هواپیمای آب نشین دوزیست در سواحل و جزایر بهصورت تجاری و تفریحی، راهاندازی پهپاد پستچی هوشمند برای نخستین بار در کشور در جزیره کیش از مهمترین اهداف این تفاهم نامه است.
برای نخستین بار در کشور، امکان بهرهبرداری تجاری و تفریحی از هواپیماهای آبنشین دوزیست در سواحل و جزایر خلیجفارس فراهم میشود؛ این خدمت میتواند گردشگران را به تجربهای منحصربهفرد از تردد هوایی و دریایی دعوت کند.
جزیره کیش بهعنوان نخستین منطقه در کشور، از فناوری پهپادهای پستچی هوشمند برای خدمات پستی استفاده خواهد کرد؛ این پروژه بهویژه برای ارسال سریع مرسولات و بستهها در مناطق پرجمعیت و دورافتاده، تحولی مهم محسوب میشود.
ایجاد هاب منطقهای نگهداری تعمیر و بازسازی (MRO) هواپیما و بالگردها در جزیره کیش و اطفاء حریق هوایی با استفاده از پهپاد آتش نشان مورد استفاده در حوادث احتمالی برجهای مسکونی و ایجاد و ارتقای شبیه سازهای هواپیماهای تجاری به جهت آموزش خلبانی در جزیره کیش از موضوعات مورد تفاهم بین سازمان هوایی و منطقه آزاد کیش است.
امضای این تفاهمنامه نه تنها به توسعه فناوریهای نوین و بهبود زیرساختهای هوایی کمک میکند، بلکه فرصتهای شغلی جدیدی در حوزههای مختلف ایجاد خواهد کرد. جزیره کیش بهعنوان منطقهای استراتژیک در خلیجفارس، با بهرهبرداری از این پروژهها، به یک مرکز کلیدی در جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی تبدیل خواهد شد.
این همکاری مشترک گامی بزرگ در جهت دستیابی به اهداف بلندمدت توسعه پایدار در صنعت هوایی و گردشگری است و میتواند الگویی موفق برای سایر مناطق آزاد کشور باشد.
استقبال دبیرشورای عالی مناطق آزاد از پرواز ایرتاکسی کیش-قشم
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، روز گذشته در حاشیه راهاندازی پرواز ایرتاکسی بین کیش و قشم واستقبال از برقراری این پرواز هوایی، گفت: این کار ارزشمند که شاهد آن هستیم، توسط سازمان منطقه آزاد کیش انجام شده و نقش مهمی در توسعه حمل ونقل و سرمایهگذاری بین این ۲ جزیره راهبردی دارد.
رضا مسرور با تاکید بر لزوم مشارکت فعال منطقه آزاد قشم در تداوم این پروازها، اظهار کرد: این نوع پروازها از دیرباز وجود داشته، اما امروز به شکل جدیدی به بهرهبرداری رسیده است.
وی همچنین از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بابت پیگیری این پروژه قدردانی کرد و گفت که این اقدام قطعا منشأ اثرات مثبتی برای جزایر کیش و قشم خواهد بود.
ایجاد ایرتاکسی؛ تقویت همافزایی بین مناطق آزاد کیش و قشم
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز با بیان اهمیت این پرواز هوایی بین کیش و قشم که توسط شرکت هواپیمایی اطلس انجام شده است، گفت: ایجاد ایرتاکسی بین جزیره کیش و قشم و دیگر جزایر خلیجفارس نویدبخش ارائه خدمات سطح بالاتری به گردشگران، بازاریان و سرمایهگذاران است
محمد کبیری در ادامه به تقویت همافزایی میان مناطق آزاد اشاره و تصریح کرد: این همافزایی موجب تسریع در توسعه مناطق آزاد و اجرایی شدن پروژههای مشترک با منطقه آزاد قشم خواهد شد
وی در ادامه از برنامههای آینده سازمان منطقه آزاد کیش برای توسعه زیرساختهای حملونقل هوایی خبر داد و ابراز کرد: با ایجاد شبیهسازهای آموزشی پرواز و راهاندازی مرکز تعمیر و نگهداری هواپیما (MRO، منطقه آزاد کیش به یک «هاب هوایی» در جنوب کشور تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: این مسیر پروازی جذابیت و تنوع بیشتری را برای گردشگران و سرمایهگذاران ایجاد خواهد کرد.
جزیره کیش از جزیرههای استان هرمزگان با بیش از ۹۱ کیلومتر مربع مساحت در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی ایران واقع شده است که در گذشته آن را قیس میخواندند.
این جزیره از دیرباز تاکنون به دلیل موقعیت استراتژیک، زیبایی های بی نظیر و توسعه همهجانبه اقتصادی و گردشگری مقصد گردشگران و فعالان حوزه تجارت و اقتصاد بوده و همواره یکی از مطرح ترین مناطق آزاد کشور محسوب میشود.