اقتدار بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی به مصلحت کشور است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اقتدار بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی به مصلحت کشور است و همه دستگاه‌ها باید نقش حمایتی در این مسیر ایفا کنند.
اقتدار بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی به مصلحت کشور است

به گزارش پایگاه خبری بازتاب، سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به برخی تعارضات میان این سازمان و بانک مرکزی، معتقد است که جایگاه بانک مرکزی باید به‌صورت روزافزون تقویت شود. او تأکید می‌کند که اقتدار بانک مرکزی در مدیریت منابع ارزی به مصلحت کشور است و همه دستگاه‌ها، از جمله هیات امنای نهاد‌های اقتصادی، باید نقش حمایتی در این مسیر ایفا کنند.

پورمحمدی با اشاره به اهمیت پژوهش‌های اقتصادی در ساماندهی فضای ارزی کشور، از پژوهشکده‌ها و محققان خواست با ارائه پیشنهاد‌های عملی، به بانک مرکزی در تقویت مدیریت دارایی‌های ارزی کمک کنند. او معتقد است که اولین گام در این مسیر، آگاهی کامل بانک مرکزی از کلیه منابع ارزی کشور است. به گفته او، چنین اشرافی می‌تواند جسارت و قدرت تصمیم‌گیری بانک مرکزی را افزایش دهد.

وی بر لزوم تمرکز مدیریت ارزی در بانک مرکزی تأکید دارد و معتقد است که منابع ارزی که در اختیار نهاد‌های دولتی، شهرداری‌ها یا شرکت‌های دولتی قرار دارد، باید با هماهنگی و نظارت بانک مرکزی در فعالیت‌های اقتصادی به‌کار گرفته شود. این هماهنگی می‌تواند واردات ماشین‌آلات، مواد اولیه یا سرمایه‌گذاری‌های خارجی را هدفمند و اثربخش‌تر کند.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در شرایطی که سرمایه‌های ارزی ایران در کشورهای دیگر دنیا رو به افزایش است، رفتار‌های غیرشفاف و بعضاً غیراخلاقی در صادرات و تجارت، به نظام ارزی کشور آسیب می‌زند.

پورمحمدی با انتقاد از استفاده از کارت‌های بازرگانی غیرشفاف و عرضه داخلی کالا‌هایی که باید صادر می‌شدند، گفت: باید منافذ فسادزا توسط پژوهشگران و متخصصان ارزی شناسایی و مسدود شود. دستگاه قضایی هم در این زمینه همراهی مناسبی نشان داده است.

بانک مرکزی باید مسئول مستقیم نظامات ارزی کشور باشد

وی خواستار بازنگری در پاسخگویی نهاد‌ها نسبت به کسری یا مازاد منابع ارزی شد و تأکید کرد که بانک مرکزی باید مسئول مستقیم نظامات ارزی کشور باشد. به گفته او، کشور در حال حاضر به صورت جزیره‌ای اداره می‌شود و هر بخش صرفاً به عملکرد خود توجه دارد، در حالی‌که افزایش درآمد ارزی نیازمند هم‌افزایی همه بخش‌ها از جمله وزارت نفت، صنعت، کشاورزی و بخش خصوصی است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای نمونه به درخواست وزارت نفت اشاره کرد که اعلام کرده بود با سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌تواند ظرف یک سال هشت میلیارد دلار بازگشت سرمایه داشته باشد. وی این پیشنهاد را بی‌سابقه در دنیا خواند و گفت: هیچ کسب‌وکاری چنین بازدهی ندارد، اما نبود برنامه‌ریزی و اتصال حلقه‌های اقتصادی مانع بهره‌برداری از این فرصت‌ها شده است.

قدرت صادراتی کشور افزایش یافت

وی با اشاره به عملکرد کشور در حوزه تجارت خارجی در سال گذشته، گفت: تجارت غیرنفتی از ۱۱۷ میلیارد دلار به ۱۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است و با وجود تحریم‌ها، کسری تراز تجاری غیرنفتی به ۲.۲ میلیارد دلار کاهش یافت. همچنین با احتساب خرید طلا، کسری تراز تجاری کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار کمتر شده و این به معنای افزایش قدرت صادراتی کشور است.

پورمحمدی بار دیگر از پژوهشکده‌ها خواست تا از کلی‌گویی و واژگان پیچیده فاصله بگیرند و با ارائه راهکار‌های اجرایی، به افزایش درآمد ارزی کشور کمک کنند.

وی گفت: باید دست بخش‌های مختلف را در دست هم بگذاریم و سرمایه‌گذاری مناسبی برای آینده اقتصادی کشور فراهم کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:

http://baztabtabriz.ir/?p=13702

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

چهار × 5 =

  • جدیدترین
  • داغ ترین ها
  • پربازدیدترین ها