به گزارش پایگاه خبری بازتاب تبریز، مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران ، از تداوم روند رو به رشد توليد قارچ خوراکي در شهرستانهاي مختلف استان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ بيش از 4 هزار و 320 تن قارچ خوراکي در مجموع ۱۳۰ واحد توليدي شامل ۱۲ واحد صنعتي و ۷۶ واحد خانگي و مشاغل خرد روستايي توليد شده است.
وي افزود: واحدهاي صنعتي فعال در اين حوزه در شهرستانهاي مختلف از جمله جلفا (پرديس ارس)، بستانآباد (بهين قارچ، رويش گل و شعرباف)، هشترود (علي نوايي)، تبريز (طيبه شرقي، قارچ دادلي، بيوک هادي، بهروز بهروزي، شناسي و خسروشاهي) و بناب (سپيد قارچ) فعاليت دارند.
جعفرنژاد با اشاره به اينکه سطح زيرکشت سالانه قارچ در استان حدود ۲۰ هکتار است، گفت: ميانگين عملکرد توليد قارچ در استان 22 کيلوگرم در هر مترمربع ميباشد که با تکيه بر دانش فني توليدکنندگان و استفاده از بسترهاي نوين کشت، بازدهي مطلوبي بهدست آمده است.
مدير امور باغباني سازمان خاطرنشان کرد: توسعه واحدهاي خانگي و حمايت از مشاغل کوچک، ضمن ايجاد اشتغال پايدار در مناطق شهري و روستايي، به افزايش امنيت غذايي و ترويج مصرف محصولات سالم کمک کرده است.
وي با بيان اينکه شهرستان هاي بستان آباد و تبريز در توليد قارچ رتبه هاي اول و دوم را در استان آذربايجان شرقي به خود اختصاص داده اند افزود: در شهرستان بستان آباد ۴ واحد توليد قارچ دکمه اي صنعتي و بيش از ۳۰ واحد توليد خانگي فعال وجود دارد و اين شهرستان بدليل آب و هواي خاص خود(تابستان هاي خنک و اقليم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکي) و نزديکي به مرکز استان و شهرستانهاي همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب توليد قارچ است.
انتهای پیام/




